Københavns Billedskærer Værksted
David Svane

˚

˚

˚ Billedskæring

Da Hans Jørgen Wegners kone gik bort fik jeg til opgave at udføre inskriptionen på korset.

Billedskæring projekt:

Ramme til Dronning Margrethe portræt

I anledning af Dronning Magrethes 80 års fødselsdag i 2020, bestilte kunstmaler Niels Strøbek en ramme til portrætmaleriet ”Dronning Margrethe”. 

Vi har tidligere arbejdet sammen om to andre rammer til Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg, generationsportrættet ”Tre Slægtled” der markerede dronning Margrethes regentjubilæum i 2012 og portrættet ”Tre Livsstadier” i anledning af Prinsgemalens 80 års fødselsdag i 2014.

Niels Strøbek tegnede profilen til rammen, og lavede en skitse til et billedskåret bladornament, inspireret af den italienske billedhugger Giovanni Lorenzo Bernini. 

Ideen var at bruge pæretræ til ramme og billedskærerarbejdet, for at integrere rammen i farvevalget på maleriet, så ramme og billede fremstår som et samlet værk. 

De tre værker kan ses på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.

Det var en krævende billedskæreropgave, da skitsen kun viser blade og krone forfra. Der var derfor en del arbejde med at få bladværk og krone til at fungere set fra siderne. Der skulle også laves en god finish, så hele ornamentet er skåret glat med billedskærerjern uden brug af sandpapir, da det giver den flotteste finish. Ramme og skæringen er oliebehandlet til slut.

Á222222222222222

˚ Billedskæring

Da Hans Jørgen Wegners kone gik bort fik jeg til opgave at udføre inskriptionen på korset.